Trusă de tăietor spumă Cnc

- Dec 25, 2019-

În principiu este format din două trăsuri pentru traducerile orizontale și două turnuri pentru traducerile verticale. Am construit două freze de spumă CNC anterioare (care nu folosesc acest kit) și, prin urmare, principalele provocări ale acestor modele de bricolaj au fost fricțiunile și alunecarea neuniformă. Aceste probleme sunt rezolvate în cea mai mare parte în acest kit prin utilizarea mânecilor de rulmenți din plastic pentru reducerea frecării și a doi arbori liniari pe fiecare axă pentru a se balansa pe spate. Cu toate acestea, a devenit clar mai târziu că wobble este în primul rând datorită lipsei de dreaptă în interior sunt acțiunile șuruburilor de plumb. Orice mici coturi în interiorul șuruburilor vor produce o mișcare de balansare a trăsurilor, care poate apărea ca niște ondulări în marginile de spumă.


Motoarele pas cu pas sunt 6 motoare NEMA 23 cu curent de acțiune 2A. placa forței motrice a fost construită dintr-un kit de către Hobbycnc (Modelul 4AUPCWHC). Această placă include controlul PWM al temperaturii firului de tăiere. Semnalele de control sunt trimise printr-un conector de interfață paralel. Motoarele au nevoie de o alimentare puternică (maxim 8A max) și, prin urmare, firul fierbinte (NiCr cu calibru 30) are nevoie și de o sursă de alimentare separată.


Majoritatea computerelor din zilele noastre nu însoțesc o interfață paralelă. Deși există convertoare USB-în-paralele, acestea nu vor funcționa pentru controlul CNC, deoarece este imposibil să furnizați semnale precise de cronometrare prin portul USB. raspunsul este sa indemni controlerul de miscare CNC UC100. este ca un convertor standard USB-paralel, dar nu este. este vorba de circuite integrate și drivere software pentru a furniza semnalele precise necesare controlului de mișcare CNC. acest lucru permite ca orice laptop cu un port USB să nu poată conduce CNC-ul. UC100 este cel mai bine utilizat cu software-ul Mach3, care este unul dintre cele mai utilizate pe scară largă software CNC. Cu toate acestea, este un software CNC generic, de aceea o importantă personalizare (cunoscută sub numele de „ecrane”) este importantă. Ecranele pentru setările de tăiere a spumei se găsesc adesea în multe forumuri online.


Firul în mișcare fierbinte topeste spuma prin transfer de căldură convectiv și radiativ. Prin urmare, lățimea tăierii va fi mai mare decât diametrul sârmei. aceasta este adesea denumită Kerf și trebuie compensată în cadrul proiectării. Kerf poate fi funcție de diametrul sârmei, temperatura firului, viteza de tăiere și tipul de spumă. cea mai simplă mulțumire pentru a determina temperatura firului este folosirea unui ampermetru pentru a trăi prezentul prin fir. Pentru un tip de spumă dat și grosimea spumei, prezentul este direct asociat cu prezentul. spuma de raritate se va tăia cu ușurință și poate produce un kerf mai mare. Viteza de tăiere mai mică se va încheia într-un kerf mai mare. Prin urmare, viteza și temperatura optime de tăiere trebuie să fie determinate pentru fiecare tip de spumă. Grosimea spumei contează și ea. O spumă mai groasă va atrage mai multă căldură din sârmă și poate necesita un curent mai bun pentru a avea grijă de o temperatură echivalentă.