masina de taiat spuma cnc

- Oct 30, 2019-

Voi încerca să vă arăt modalitatea de configurare a pachetului dvs. de exploatare CNC PlanetCNC. Voi putea folosi mașina mea de router ca exemplu, însă veți putea juca în mod similar pe toate tipurile de mașini. exploatez unități metrice (milimetrice), cu toate că totul este la fel cu unitățile imperiale (inci), cu excepția numărului total diferit (1mm este aproximativ zero.03937in).

Setările „Pași pe unitate” sunt deja calculate și setate. trebuie să verificați dacă distanțele toate indicațiile indicate sunt corecte odată ce mașina se mișcă. Dacă afișarea poziției se schimbă pentru 100mm, atunci mașina ar trebui să se mute 100 mm.

Dacă SPU nu este setat, vă rugăm să parcurgeți tutorialul SPU: modalitatea de a seta valorile pașilor pe unitate?


Mai întâi vrem să liniem compensările până la zero. decalarea de funcționare ar trebui să fie setată la zero cu comanda „Mașină / Offset / Zero”. Instrumentul „Gol” ar trebui să fie desemnat cu „Mașini / Instrumente / Selectare / Gol”, iar compensarea angrenajului ar trebui să fie setată la zero cu comanda „Mașini / Unelte / Zero Instrument Offset”. Aceste comenzi vor fi explicate mai târziu. Pentru moment este necesar ca totul să fie aproape de zero.


Întrerupătoare de limitare

Mașina pe care o voi putea folosi are cinci întrerupătoare limită. 2 întrerupătoare limită X, 2 pe Y și unul pe axa Z. Pentru a verifica dacă toate comutatoarele limită funcționează, comutatorul de declanșare cu afișarea mâinii și a poziției poate deveni roșu sau violet.

Întrerupătorul de limitare declanșat ar trebui să oprească mașina. Aparatul trebuie să se îndrepte către modul e-stop. pentru a încerca să faceți această casă de selectare „Limit Switches Stop” ar trebui să fie bifate.

Pentru a verifica dacă întrerupătoarele limită opresc mașina, treceți în direcția întrerupătorului de limită și declanșați-o cu mâna. Mașina ar trebui să se oprească. ai grijă să nu te faci rău. Mâna aproape de mișcarea mașinii într-un plan de obicei nu inteligent, astfel păstrează distanța în siguranță.

Când mașina se oprește, trebuie să fii gata să faci jogging în mod greșit. Toate cele cinci întrerupătoare limită ar trebui verificate astfel.


Comutatoarele de limitare sunt utilizate ca întrerupătoare de referință. acest lucru implică faptul că le vom folosi pentru a alinia coordonatele absolute ale mașinii. aceasta poate fi denumită orientare.


homing

Trebuie să decidem unde este poziția temperaturii mașinii. de obicei mașina funcționează în coordonate relative și nu este foarte necesară oriunde este temperatura. ceea ce este necesar este că este continuu în aceeași poziție. Voi putea să pun niște bandă care să o marcheze, astfel încât să o vedeți mai sus pe imagine.

Instrumentul este amplasat în ax și mașina este blocată la poziția curentă. aveți grijă să nu zdrobiți instrumentul în masa mașinii odată ce coborâți pe axa Z. veți putea să strângeți pur și simplu instrumentul în ax și, dacă se întâmplă accidentul, nimic nu va fi spart.

Această poziție ar trebui să fie temperatura mașinii. Comenzile pentru poziția absolută a mașinii dinamice se găsesc în meniul „Mașină / Poziție set”. ca urmare a faptului că nu este în mod obișnuit un plan inteligent de a modifica poziția absolută, verificați dacă „Mașina / Setarea poziției / Activare” este bifată pentru a schimba aceste comenzi. Mai târziu, vom debifa acest lucru pentru a opri modificarea nedorită a poziției absolute. în prezent putem executa comanda „Mașină / Setare poziție / Zero” și setăm poziția absolută la zero.

Veți observa că prezentarea de poziție arată în prezent toate zerourile.

Comutați lent axa Z până când butonul de limitare Z + este lovit și mașina se oprește. Spectacolul de poziție va fi violet.

Notează poziția Z (253.8375mm în acest caz). Jog în mod greșit, astfel încât limitarea limitatorului este gratuită.


Repetați acest lucru pentru axa X.

Comutați lent în direcția X până când butonul de limitare este lovit și mașina se oprește. Prezentarea poziției va fi roșie.

Notează poziția X (-127.6833mm în acest caz). Jog în mod greșit, astfel încât limitarea limitatorului este gratuită.


Și încă o dată pentru axa Y.

Treceți lent în direcția Y până când butonul de limitare este lovit și mașina se oprește. Prezentarea poziției va fi roșie.

Notează poziția Y (-223.6188mm în acest caz). Jog în mod greșit, astfel încât limitarea limitatorului este gratuită.


În prezent avem poziții întrerupătoare limită pentru toate cele trei axe și pe care le vom seta orientarea.


Deschideți setările, secțiunea „Axe / Locuință” și verificați „Activare”.


De obicei, dorim să găzduim axa Z inițială, astfel încât avem tendința de a seta „Secvență” pentru ca axa Z să fie „1”. Apoi vom pleca acasă X și Y în același timp, astfel avem tendința de a seta „Secvență” pentru X și Y să fie „2”.


Când mașina declanșează comutatorul de limitare pe tot parcursul orientării, acesta se oprește într-un moment. de aceea vrem să abordăm limitarea cu viteză lentă. în cadrul acestui tutorial vom seta „Viteza” la 500mm / min, cu toate acestea, fiecare mașină este total diferită și trebuie să vă dați seama ce funcționează la dvs.


În acest tutorial am folosit comutatoare de limitare Z +, X și Y-. aceasta poate fi setată cu setarea „Direcție”.


Poate că ați detectat că, odată declanșat comutatorul, doriți să manevrați distanța scurtă pentru a-l opri. Unele întrerupătoare ar dori o distanță mai mare, altele teribil de mici, însă toate comutatoarele ar dori acest lucru. Pentru comutatoarele de la această mașină 3mm este prețul dulce. aceasta poate fi setată ca „Distanță de întoarcere”. Comutatorul are într-adevăr nevoie de încărcături mai puțin, dar acest lucru poate fi un preț sigur. Nu folosiți 0!


Pentru prețul „Poziție setată”, vom folosi pozițiile întrerupătorului limită pe care avem tendința de a le măsura mai devreme. vom aduna / scădea 3 mm pe care avem tendința de a o folosi la „Distanța de întoarcere”.


Cu „Go To”, avem tendința de a seta oriunde dorim ca mașina să călătorească odată ce butonul de limitare este apăsat. Mașina va fi în această poziție intenționează să se orienteze. de obicei este X0 Y0 și Z la o înălțime sigură. Cu toții știm acum că cea mai mare poziție Z a mașinii este de 250,84 (am măsurat acești câțiva pași înapoi), astfel Z200 apare ca un preț onest.


În mod normal, inițialul mașinii se deplasează mai întâi la toate sau orice întrerupătoare de limită și merge la poziția „Mergi la” în partea de sus. Dacă dorim să modificăm această ordine și să trecem la poziția finală, de îndată ce axa declanșează comutatorul limită, putem verifica „Mergeți la primul”. Unele mașini ar dori acest lucru pentru a evita clemele. Această mașină nu ar dori acest lucru.

Putem închide setările și comanda „Mașină / Acasă” va fi activată (dacă nu este atunci, apăsați E-stop de două ori pentru a forța reîmprospătarea spectacolului).


Suntem capabili să executăm „Mașină / Acasă” pentru timpul inițial. În plus, există un buton pe bara de instrumente. Ca întotdeauna, să fii capabil să atingi e-stop sunt câteva lucruri care nu merg bine.


După orientarea mașinii este la X0 Y0 Z200. acest lucru poate fi cu exactitate de 200 mm peste marcarea că avem tendința de a crea.

Mașina este adăpostită și în prezent putem folosi coordonate absolute. suntem capabili să mutăm mașina în orice loc dorim și că vom înțelege exact unde este. este necesar să nu modificați poziția absolută. urmează să debifăm „Mașină / Setare poziție / Activare” în prezent.

Dacă aparatul dvs. pierde pași din orice motiv, va trebui să faceți orientarea încă o dată.


Mărimea tabelului

Acum că suntem capabili să mutăm mașina în orice loc dorim și că înțelegem cu exactitate unde se poate folosi acest lucru pentru masa de mașină live. Vom trece automat mașina pe direcția X + și Y + până când comutatorul de limită este lovit atât de înapoi un pic, astfel încât comutatorul este liber. Notează poziția. Este X813.8000mm și Y460.4208mm.