mașină de fabricare a cupei de spumă

- Dec 03, 2019-

Săptămâna aceasta am practicat în principal în atelierul EPS / EPP al departamentului de producție pentru a înțelege procesul de modelare EPS / EPP. Un proiectant calificat de ambalaje poate pune idei în practică numai după ce este familiarizat cu procesul de producție; dimpotrivă, designul pe hârtie va întâmpina cu siguranță probleme în procesul de producție ulterior, care nu poate satisface livrarea la timp a clienților, controlul costurilor, calitatea fină etc., atunci acest design trebuie să eșueze.

Formarea EPS presupune selectarea materiilor prime, a tehnologiei de conducte și a tehnologiei matriței și se reflectă în cele din urmă în aspecte precum tehnologia de turnare. Turnarea noastră EPS este împărțită la rândul lor în următoarele etape: preemisiune → matriță → turnare → finisare → uscare → ambalare → depozitare.


I. Avans

Perlele de materie primă pre-prelucrate (materiile prime BSF) sunt înmuiate atunci când sunt încălzite în butoiul pre-mașinii cu abur peste 90 ° C, agentul de spumare este volatilizat și evadat, iar volumul particulelor este extins la raportul necesar sau greutate. În cadrul vitezei admise de spumare, raportul de spumare necesar pentru proiectarea ulterioară de amortizare este obținut prin ajustarea temperaturii de preemergere, a presiunii aburului și a cantității de alimentare. Putem produce raportul de expansiune necesar, care este materia primă EPS cu greutatea specificată, în funcție de nevoile clienților.


Particulele de spumă care tocmai au fost trimise sunt înmuiate și nu au elasticitate datorită evaporării agentului de spumare și condensării agentului de spumare rămas. Prin urmare, trebuie să existe suficient timp pentru ca aerul să intre în micropore în interiorul spumei pentru a face presiunile interne și externe echilibrate și flexibile. De obicei, durează aproximativ 4 ore. Procesul de gătire rotundă este finalizat într-un depozit gătit rotund format din tifon anti-static din plasă pentru a dispersa particulele de spumă aderente și a elimina energia electrică statică care se acumulează în mod natural când se freacă spumele.


În al doilea rând, încărcarea

În funcție de mașina de turnare (în special alți parametri de performanță, cum ar fi dimensiunea de strângere) și nevoile produsului, matrițele EPS sunt de asemenea diferite. Pentru a realiza standardizarea și serializarea matriței, facilitați asamblarea și demontarea matriței, reduceți volumul de prelucrare și îmbunătățiți productivitatea, matrița este împărțită în două părți, baza matriței și cavitatea.

Instalarea matriței și înlocuirea cavității sunt solidificate în acțiuni standard. Mașinile noastre de modelare sunt mașini unice. Înălțimea cadrului de matriță este adaptată nevoilor diferitelor produse. În general, este făcut într-o serie de mai multe specificații specifice. Prin urmare, partea din spate a matriței este echipată cu diferite cadre de susținere în înălțime.


2. Cavitatea este compusă dintr-o matriță concavă, o placă de față convexă și o placă din spate. Când forma este înlocuită, cavitatea trebuie înlocuită numai ceea ce va fi foarte convenabil în timpul fabricării și utilizării. (1) Datorită diferitelor tabele de lucru ale diferitelor mașini de formare, trebuie făcută o alegere rezonabilă în funcție de mărimea produsului. (2) Forma de colectare a cavității este direct legată de forma produsului. Fixează-l pe baza matriței cu șuruburi. După ce poziția plăcii din spate și a panoului este reglată, instalați pistolul de alimentare și ejectorul. Toate golurile posibile sunt instalate. Inel de etanșare pentru procesul de evacuare ulterioară. După instalarea matriței femele și a matriței masculine, matrița este blocată, iar țeava de aer, țeava de material conectată la capătul matriței sunt conectate, iar mașina este pregătită pentru producție.


3. După instalarea matriței în zona de încărcare a matriței, aceasta este instalată pe mașină, conectată la conducta de apă, țeava materialului și conducta de gaz de la capătul mașinii de turnare, iar mucegaiul concave și matrița convexă sunt deschise, iar procesul de modelare prin încercare poate fi efectuat.


Controlați durata de încălzire și de răcire a apei în funcție de specificațiile, mărimile, grosimile și alți factori diferiți; în procesare generală și turnare, timpul de răcire cu apă reprezintă jumătate din timpul total al ciclului de prelucrare și turnare; condițiile de alimentare cu abur, apă de răcire și aer comprimat asigură produsul Baza unei demodări bune, maturitate bună, netezime a suprafeței și scurtarea ciclului de formare. Maestrul experimentat de întreținere a echipamentului va ajusta parametrii corespunzători în funcție de caracteristicile produsului pentru a ajunge rapid la cea mai bună stare de modelare.


Cheia pentru încălzirea EPS

1. Presiunea scăzută trebuie utilizată pentru penetrare, iar presiunea ridicată este folosită pentru încălzirea obișnuită (diferite presiuni înalte pot fi setate în funcție de caracteristicile materiilor prime și ale matriței);

2. Înainte de pătrundere, trebuie să se efectueze evacuarea, adică cele două valve de abur și robinetul de drenare sunt deschise, iar aerul și apa din materia primă și cavitatea matriței sunt epuizate de abur. Această etapă poate fi ajustată corespunzător în funcție de temperatura matriței. În general, 1 ~ 2S;

3. Cerințele pentru abur trebuie să fie uscate, fără apă sau apă clocotită

În caz contrar: 1) timpul de penetrare va fi lung (echivalent cu fierberea matriței cu apă caldă); 2) matrița este extrem de corozivă (echivalent cu perforarea matriței cu apă caldă cu presiune)

Motive pentru aburul cu apă: nivelul apei din rezervorul de stocare a căldurii poate fi prea mare sau aburul cu apă din cazan;

Pentru modelarea EPS, puteți alege diferite metode de penetrare în funcție de produsul turnat: când cavitatea generală este relativ mare, iar poansonul este simplu, puteți alege o singură penetrare, adică o penetrare unidirecțională, astfel încât timpul de modelare poate fi foarte mare redus. Presiunea de penetrare selectează regiunea de joasă presiune.


Cheia în modelarea EPS:

1, situația pistolului material (alimentare insuficientă, creștere a deșeurilor, eficiență scăzută); prin urmare, pistolul material trebuie deseori revizuit în întreținerea zilnică a matriței;

2. Elimina scurgerile de aer și scurgerile de apă (consum de energie, eficiență, coroziunea mașinii);

3, inspecția gradului de vid (grad de vid scăzut, nu ușor de vaporizat, produsul este ușor de umflat);

4. Verificarea presiunii (inclusiv verificarea presiunii alimentării și a diverselor regulatoare);


În al patrulea rând, terminarea

Finisarea necesită screening preliminar de calitate al produsului turnat. Umiditatea aderă la suprafața produsului care este eliberat din matriță. În același timp, aburul produsului din spumă se condensează în apă și trebuie evaporat pentru a se usca. Se va genera o forță mare de contracție, iar produsele de mărire mai mari se pot micsora în părți subțiri. Prin urmare, produsele modelate EPS trebuie să fie plasate în camera de copt pentru a se întări în timp.


Cinci, uscarea

Temperatura camerei de uscare este în general de 50 ℃ ~ 60 ℃, timpul de uscare este în general de 4 ore la această temperatură, duritatea și rezistența produsului vor crește după uscare.