mașină de spumă eps

- Dec 04, 2019-

Cum se produce placa de izolare EPS?

Placa de izolare EPS folosește ca materie primă rășină EPS expandabilă, asemănătoare cu margele, care conține un agent de spumare (pentan). Perlele EPS sunt extinse de la 0,5 mm la 3-4 mm într-o mașină de spumare și apoi îmbătrânite. Turnarea prin căldură în matrița mașinii de modelat pentru a realiza un corp alb cu o structură fină cu celule închise. Apoi tăiați într-o anumită dimensiune placă de izolare EPS în funcție de nevoile utilizatorului.


De ce placa de izolare EPS are performanțe de izolare eficiente?

Placa de izolare EPS este un material termoplastic, care conține 3-6 milioane de bule de aer închise independente pe metru cub de volum, iar volumul de aer conținut este mai mare de 98%. Datorită conductivității termice scăzute a aerului (0,029), acesta este, de asemenea, închis. Nu poate fi convecționat în plastic cu spumă, astfel încât EPS este făcut într-un material cu proprietăți de izolare termică foarte bune.


Ce este EPS obișnuit? Ce placă de izolare EPS ignifugă? Care este diferența?

Materialul obișnuit de izolare EPS are un indice de oxigen mai mic de 22 și va lua foc atunci când este expus la foc și va deveni din ce în ce mai puternic. Nivelul performanței de ardere este nivelul B3, care este un material inflamabil. Pentru a îmbunătăți rezistența la foc a EPS, indicele de oxigen al EPS poate fi crescut foarte mult prin adăugarea unor retardante de flacără la rășinile obișnuite expandabile. În conformitate cu performanțele ignifuge și cantitatea de adăugare, EPS ignifugă este împărțită în EPS ignifugă la nivel B2 și EPS nivel ignifug la nivel B1. EPS ignifugă este un material auto-stingător, adică EPS ignifug va fi aprins atunci când este expus la flăcări deschise, dar se va stinge singur după ieșirea din sursa de foc. Prin urmare, EPS retardant de flacără este, de asemenea, numit EPS auto-stingător.


Care este indicele de oxigen?

Indicele de oxigen se referă la concentrația minimă de oxigen necesară pentru o probă pentru a menține o combustie stabilă într-un flux de gaz mixt de oxigen și azot în condiții specificate. Indicele de oxigen a fost măsurat cu un contor de oxigen。


Indicele de oxigen este o metodă pentru evaluarea inflamabilității materialelor plastice și a altor materiale polimerice. Deoarece atmosfera în care ne aflăm conține doar 21% oxigen, adică indicele de oxigen este 21. Când indicele de oxigen al materialului este mai mare de 26%, acesta nu poate fi ars în aer obișnuit, adică este dificil să arsura, de aceea se considera in general ca indicele de oxigen <22 apartine="" materialelor="" inflamabile,="" al="" caror="" indice="" de="" oxigen="" este="" cuprins="" intre="" 22-27="" este="" un="" material="" inflamabil,="" iar="" indicele="" de="" oxigen=""> 27 este un material neinflamabil. În cea de-a 97-a ediție a „Metodei de clasificare a combustibilității pentru materialele de construcție”, se prevede că indicele de oxigen al clasei B1 (materiale inflamabile) este ≥26;


Ce este placa de izolare din grafit EPS?

Placa de izolare din grafit EPS este cea mai recentă generație de material de izolare care este perfecționat în continuare prin metoda chimică pe baza EPS tradiționale. Placa de izolare EPS din grafit poate reflecta și absorbi razele infraroșii datorită adăugării de particule speciale de grafit, astfel încât performanța de izolare termică este cu cel puțin 30% mai mare decât EPS tradițională, conductivitatea termică poate atinge 0,032, iar nivelul de performanță de ardere poate atinge B1 nivel. Placa de izolare din grafit EPS este mai populară decât EPS-ul tradițional, deoarece are performanțe mai bune de izolare termică și rezistență la foc.


Care sunt consecințele utilizării plăcilor de izolație EPS inferioare?

Principalele performanțe ale produselor EPS de calitate slabă pe care le întâlnim deseori pe șantiere sunt:

1) Densitatea majoră a EPS este serios insuficientă. Densitatea EPS pentru construcție nu trebuie să fie mai mică de 15kg / m3. Utilizarea EPS de densitate redusă va reduce rezistența și se va deforma cu ușurință. Tencuiala și fisurarea vor avea loc pe această placă EPS. Prin urmare, utilizarea EPS-urilor cu densitate scăzută în sistemele de izolare exterioară va reduce rezistența generală a sistemului de izolație externă și va fisura stratul de suprafață, ceea ce va provoca pericole ascunse grave pentru sistemul de izolare externă.

2) Îmbunătățirea EPS-retardant de flăcări B2 \ B1 cu EPS obișnuite de grad B3. Utilizarea acestei plăci de izolare termică inferioară va reduce performanța la rezistența la foc a EPS și va crește riscul de incendiu al proiectelor de construcții.

3) Solubilitatea EPS nu este bună. Secțiunea transversală a plăcii de izolație EPS cu o solubilitate bună este aceea că particulele de spumă sunt topite perfect și perfect. Răsucirea particulelor de spumă EPS cu mâna nu va cădea. Placa de izolație EPS cu o solubilitate slabă va cădea prin răsucirea secțiunii transversale a EPS cu mâna. Această placă de izolație de calitate inferioară are o rezistență redusă la tragere.

4) Pentru a atinge obiectivul de a reduce nu numai utilizarea EPS, dar și de a atinge densitatea în vrac, unii producători de EPS adaugă o substanță numită „agent de ponderare” la prelucrarea EPS sau încorporează direct nisipul fin de cuarț în materiile prime. Utilizarea acestei plăci de izolație inferioară va reduce performanța de izolare a EPS și va reduce rezistența de lipire cu mortarul de polimer.


Care este principala aplicație a EPS în inginerie de construcții?

Datorită greutății ușoare, a izolației termice și a caracteristicilor prelucrate, EPS este utilizat ca material de izolare în izolarea pereților și a acoperișului în proiectele de construcție; ca material sandwich, este utilizat pentru panourile din oțel din plasă (cum ar fi plăci Shule) pentru materialele despărțitoare interioare și panoul sandwich din oțel Color; ca material decorativ, EPS este prelucrat în diverse componente decorative de artă în stil european; ca material rezistent la umiditate, este utilizat pentru rezistența la umiditate a pereților exteriori sub ± 0 în construcție.


Cât durează placa de izolare EPS? Care sunt simptomele îmbătrânirii?

EPS este utilizat pe scară largă în domeniul izolării clădirilor, începând din Europa afectată de criza petrolului din anii ’70 -’80. Este folosit de 30-40 de ani. Principalele caracteristici ale îmbătrânirii bordului de izolație EPS sunt materialul fragil și praf, culoarea galbenă și conturul deformat. În utilizare, atât timp cât EPS-ul este împiedicat să fie expus la razele ultraviolete pentru o lungă perioadă de timp, acesta poate încetini eficient rata de îmbătrânire a EPS și prelungi durata de viață a acestuia.