freză de spumă cnc

- Dec 24, 2019-

Dimensiunile și configurațiile routerului

Router-urile CNC sunt disponibile în mai multe configurații, de la „desktop” DIY pentru acasă, precum cnc next wave, până la routerele CNC industriale mari, precum cele fabricate pentru uz comercial de către Industrial CNC. Router-urile CNC sunt utilizate în magazinele de semne, fabricarea dulapurilor, aerospațial și barca -instalatii de fabricare. Inițial routerele CNC au adăugat controlul computerului la uneltele electrice ale routerului de consum.


Deși există numeroase configurații, majoritatea routerelor CNC au câteva părți specifice: un controler fanatic CNC, unul sau mai multe motoare cu ax, servo motoare sau motoare cu pas, servoamplificatoare, unități de frecvență a invertorului de curent alternativ, ghidaje liniare, șuruburi cu bilă și un pat de lucru sau de masă.


În plus, routerele CNC pot avea pompe de vid, cu blaturi de masă de grilă sau corpuri de fixare pentru a ține slotul pentru a transporta piesele in situ pentru tăiere. Routerele CNC sunt, în general, disponibile în formate CNC cu 3 axe și 5 axe. Mulți producători oferă axe A și B pentru capacități complete de 5 axe și 4 axe rotative. Mărimile obișnuite de router CNC industriale includ 4 'x 8' și 5 'x 10.'


Controlul mașinii

Routerul CNC este controlat de un computer. Coordonatele sunt încărcate în regulatorul de mașini dintr-un program CAD separat. Proprietarii de routere CNC au adesea două aplicații software - un program pentru a forma design-uri (CAD) și altul pentru a transpune acele proiectări într-un program „Cod G” de instrucțiuni pentru mașină (CAM). la fel ca mașinile de frezat CNC, routerele CNC sunt adesea controlate direct de programare manuală, iar CAD / CAM expune posibilități mai largi de conturare, accelerarea procesului de programare și în unele cazuri crearea de programe a căror programare manuală ar fi, dacă nu chiar imposibilă, cu siguranță practic practic .


Tipuri de materiale

Lemn

Articol principal: router din lemn CNC

Un router de lemn CNC poate fi un instrument de router controlat de computer care sculptează / gravează obiecte sau imagini pe fața unui pic de lemn. Routerul CNC este potrivit pentru hobby-uri, prototipare inginerească, dezvoltare, artă și lucrări de producție. CNC funcționează pe sistemul de coordonate (X, Y, Z) pentru controlul mișcării 3D; cu toate acestea, sistemele obișnuite operate cu CNC pot realiza sculpturi doar pe planuri plane. Mașina este așezată pe o pistă și nu este capabilă să creeze tăieturi rotunde sau sferice. Piesele unui proiect sunt deseori concepute în computer cu un program CAD / CAM, apoi sunt tăiate automat folosind un router sau alte tăieturi pentru a furniza o piesă finită. În unele cazuri, tabelul nu va însoți un router inclus, acest lucru oferă utilizatorului o anumită libertate. acest lucru poate permite utilizatorului să varieze routere pentru diferite aplicații. Pentru tăieri mai ușoare, veți utiliza un router de calitate inferioară, cu excepția aplicațiilor mai intense, pe care le înlocuiți pe router cu ceva mai industrial.


Metal

Articol principal: frezor

Frezarea este că procesul de prelucrare a utilizării frezelor rotative pentru a scăpa de material [1] dintr-o piesă de prelucrare care avansează (sau alimentează) în timpul unei direcții într-un unghi cu axa sculei. [2] [3] Acesta acoperă un fel de fel de diferite operații și mașini, pe cântare de la piese individuale mici la operațiuni de frezare cu bandă mare, cu sarcină mare. este unul dintre cele mai frecvent utilizate procese în industria și atelierele de astăzi pentru prelucrarea pieselor pentru a exprima dimensiuni și forme.


Piatră

Un router CNC de piatră poate fi un fel de mașină de router CNC proiectată pentru marmură, granit, piatră artificială, piatră de mormânt, țiglă ceramică, prelucrare sticlă, lustruire pentru arte și meșteșuguri, etc. Cea mai importantă diferență între diferitele tipuri de materiale este că pur și simplu trebuie să aveți anumite „bucăți” sau „inserții” pentru a toca diferite materiale. Nu ați folosi un pic echivalent pentru a toca piatra așa cum ați tăia lemn. se apelează la biți ca instrumente cu diamante cu diametru diferit de 4mm, 6mm, 8mm utilizate în principal. Pentru lemn-ing, se folosesc biți cu muchii ascuțite de tăiere, în timp ce pentru ingerarea în piatră CNC, biții sunt făcuți dintr-un lingou cu un strat sinterizat de particule extrem de dure, dar cu o formă aproximativă. Direcționarea CNC este mai mult ca măcinarea decât prin tăiere.


Deoarece praful de piatră este extrem de abraziv, aceste routere au o protecție mult mai bună pentru șinele de ghidare. Cu routerele „din lemn”, șinele de ghidare sunt adesea vizibile de la suprafață și neprotejate, în timp ce routerele de piatră sunt complet acoperite.


Routerele de piatră au chiar și un sistem de recirculare a apei. un pic de jet de apă este îndreptat către bitul routerului și acesta captează majoritatea prafului fin de piatră din interiorul apei, care apoi se varsă într-un rezervor stabilit în care particulele de piatră aleg fundul de rocă.


Spuma poliuretanica

Spuma poliuretanică poate fi, de asemenea, tăiată folosind un router CNC, astfel încât să furnizeze forme complexe care ar putea fi destul de dificil sau imposibil de duplicat manual. bazându-se pe felul de spumă care va fi convertit, un router CNC ar fi gata să parcurgă o densitate de 8lb. Prin transformarea unui fișier de proiectare CAD într-un fișier CAM, CNC Router este în măsură să citească informațiile relevante și să producă un produs finit extrem de precis.