mașină de modelat prin injecție cu spumă

- Nov 05, 2019-

Economiile în greutate și material, stabilitatea dimensională și o productivitate mai mare sunt aspecte care seminează imaginația dezvoltatorilor. Tot șocantul suplimentar este faptul că specialiștii în modelarea prin injecție s-au referit la spumarea fizică a materialelor termoplastice mai degrabă ezitant în trecut. în special în construcția ușoară, metoda MuCell oferă un potențial plăcut.

La scurt timp pentru că apare subiectul spumării, mai mulți consultanți ad libitum se gândesc la tehnologia de reacție. Desigur, anul acesta este că a șaptesprezecea a cincea zi a invenției polimerului. mult mai tânără decât asta este modelarea prin injecție cu spumă termoplastică (FIM), care a fost numai glorioasă încă din anii 1960. deși nu intrăm în detalii suplimentare privind selecția mare de proprietăți și aplicații ale celor 2 echipe de material teribil de diferite PUR și spumă termoplastică, ar trebui menționat potențialul ușor de construcție care este comun pentru fiecare material. Deși au fost găsite aplicații variate pentru poliuretanii, FIM nu a obținut succese comparabile, deși este una dintre cele mai vechi tehnologii speciale de procese plastice.Începutul turnării prin injecție de spumă revine în anii '50. În acel moment, „mulătoarele cu injecție experimentate au adăugat o valoare mică de pâine de dospire (până la zero, 05%) la granulat, dacă pe produsul forjat au apărut semne de chiuvetă." Un alt rezultat, care nu a fost observat cu greu la momentul respectiv, a fost structura de spumă, mai mult deoarece densitatea scăzută care a urmat, a devenit fascinantă doar câțiva ani mai târziu, deoarece materialele noi și propulsorii adecvați au trebuit să fie dezvoltate inițial.


Producția în serie a elementelor termoplastice structurale primare a început la începutul anilor 70, ab initio cu propulsori chimici. Deja la acel moment, KraussMaffei încerca să dezvolte o structură de spumă mai fină și conturată și să furnizeze elemente forjate, în timp ce nu arunca semne de scurgere și cu densități între zero, 3 și 0,6 g / cm3 cu forțe de strângere reduse. Prin aceasta, utilizarea unui propulsor fizic este perceput ca fiind cel mai practicabil, la partea presupusei gaze naturale direct ca o variantă a FIM. Principiul a fost susținut prin introducerea agentului de spumare sub înaltă direct în zborurile cu șuruburi pline de topitură. Aplicații glorioase de la producătorii auto la acel moment au fost învelite căptușeli interioare, elemente de carcasă și conectori electrici. ca urmare a gazelor de combustibil utilizate acum nu erau permise din motive ecologice, proiectul s-a născut în cele din urmă în favoarea acțiunii chimice.

Greșelile strategice corectate


Prima descoperire a fost creată de opoziția Trexel., Wilmington, Massachusetts / SUA, la sfârșitul anilor '90, cu victimizarea metodei MuCell schimbată și îmbunătățirea tehnologiei. Inițial realizată la Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) la sfârșitul anilor 80, metoda a fost ab initio orientată spre extruzie. Doar la începutul anului 2000, interesul sa axat pe modelarea prin injecție. Cu toate acestea, multe greșeli strategice au împiedicat o propagare prosperă a procesului: în plus față de prețurile pentru instrumentalitatea tehnică, Trexel a cerut taxe de licență utilizatorilor, prin care cantitatea era rezolvată anual și a fost susținută. De la sfârșitul anului 2005, Trexel nu percepe acum taxe de licență, însă aceste date necesare nu au ajuns totuși la toate domeniile din industrie.


Un alt obstacol a fost strategia de promovare. De la primul concentrat pe extruziune, Trexel ab initio nu s-a adresat utilizatorilor potențiali și OEM-urilor. procesatorii și producătorii de materiale plastice vizați de companie, deși expertiza arată că acestea au doar o influență restrânsă asupra tehnologiei proceselor legate de proiect. În consecință, conștientizarea noii metode a fost restricționată în principal la un cerc mic de privilegiați. Între timp, Trexel și-a modificat strategia și a stârnit interesul utilizatorilor și al OEM-urilor. KraussMaffei, unită dintre producătorii de mașini primare, a colaborat cu Trexel de la început. Urmărind dezvoltarea comună a instrumentalității standardizate pe aspectul mașinii, KraussMaffei a inclus pachete complete de sistem MuCell în produsul lor diferit la începutul anului 2001.