mașină de modelat spumă

- Nov 14, 2019-

Piese principale ale mașinii de modelat prin injecție

Dispozitiv de injecție

Există multe tipuri de dispozitive de injecție din plastic pentru mașinile de modelat prin injecție, însă plasticizarea cu șuruburi le este comună. Diferite tipuri de mașini de turnare prin injecție cu spumă au funcții și structuri diferite de șuruburi. Unele șuruburi au doar funcții de plastifiere, iar funcționarea lor poate fi continuă sau intermitentă; unele șuruburi au plasticizare și presare. Funcție dublă, funcționarea cu șurub poate fi doar intermitentă; utilizarea agentului de spumare fizic și utilizarea agentului spumant chimic pe cerințele structurii șuruburilor sunt de asemenea diferite. Spumarea chimică se face în general amestecând mai întâi agentul de spumare chimică cu alte componente ale materiei prime înainte de a-l adăuga la cilindrul de plastifiere pentru plastifiere. Spumarea fizică este adesea folosită pentru a injecta direct agentul de spumare din capătul frontal al butoiului. În topirea plasticului. În acest scop, șurubul trebuie să aibă o structură specială nu numai în secțiunea de injecție, ci și un element de amestecare pentru a amesteca suficient agentul de suflare cu topitura din plastic.

duză

Duza mașinii de turnat cu spumă injectabilă trebuie să îndeplinească următoarele cerințe speciale. Duza controlează deschiderea și închiderea și minimizează rezistența la curgere. În general, duzele închise sunt controlate separat. Pentru a reduce acumularea de materiale, este mai potrivit să folosiți supape cu ac pentru blocarea duzelor. Unele duze au, de asemenea, o funcție de amestecare. În general, duzele au diferite tipuri de structuri, iar calitatea produselor spumante este evidentă. influențe.

Când se injectează spuma, deschiderea întârziată a duzei are un efect semnificativ asupra performanței de calitate a produsului. Așa-numita duză de deschidere întârziată înseamnă că duza de injecție este întârziată atunci când presiunea de injecție este începută să fie aplicată pe topirea plasticului. Efectul cantității întârziate asupra produsului spumat este prezentat în figură. Efectul întârzierii de timp asupra rezistenței la tracțiune a articolului spumos este prezentat în (1) din figură. În figură, coordonata orizontală este momentul în care topirea plasticului este comprimată înainte de injecție, adică momentul în care duza este întârziată. Din figură se poate observa că produsul cu întârziere lungă are performanțe stabile, calitatea este relativ uniformă și rezistența limită scăzută este îmbunătățită. Figura (2) arată efectul duzei de deschidere întârziată asupra uniformității grosimii pielii, iar coordonata orizontală este dimensiunea produsului în direcția fluxului. Este evident că întârzierea poate îmbunătăți uniformitatea grosimii stratului de piele. Figura (3) arată efectul duzei de deschidere întârziată asupra netezimii suprafeței corticale. În mod evident este întârziat cu aproximativ 0,5s, efectul de îmbunătățire este evident, iar efectul este în continuare crescut.

Există multe tipuri de duze. Figura din dreapta prezintă cea mai generală duză de blocare controlabilă. Cadrul de miez din duză este prevăzut cu o tijă de miez care se poate mișca axial, adică un ghimp sau o tijă a supapei de ac. Gaura duzei este închisă, mișcarea tijei de miez este controlată de un joystick, iar joystick-ul este condus de un sistem hidraulic sau un mecanism de legătură. Când injecția nu este efectuată, tija de miez este înaintată și ieșirea duzei, adică gaura duzei, este blocată, astfel încât topirea plasticului din cilindru nu poate ieși chiar sub o presiune ridicată. La injectare, dornul este împins înapoi de pârghie și deschiderea duzei este deschisă pentru a permite scurgerea topiturii din plastic. Acțiunea joystick-ului poate fi legată de acțiunea pistonului de injecție, astfel încât controlul este relativ fiabil.

Tija de miez este de asemenea controlată de un arc, care se numește o duză de blocare tip arc. Este mai puțin utilizat din cauza rezistenței mari și dificil de controlat atunci când materialul curge.

Matrițele cu mai multe cavități sau cu mai multe porți folosesc adesea un mecanism cu mai multe duze. Pentru a împiedica spumarea acumulată în duză să se spumeze, pentru fiecare duză trebuie prevăzută o supapă de ac pentru a controla deschiderea și închiderea deschiderii duzei, iar transmisia generală poate fi adoptată din simplitate. Alergatoarele fierbinți pot fi de asemenea utilizate prin mișcarea tijelor de miez respective și deschiderea și închiderea orificiilor duzei.

Imaginea de mai sus arată o duză de injecție cu funcție de amestecare. Canalul principal este împărțit în două secțiuni. Con, diametrul extrem al micului este de aproximativ 6mm, diametrul extrem al mare este de aproximativ 9mm. Atunci când topirea curge de la pasajul cu flux mic la pasajul cu flux mare, zona secțiunii transversale crește brusc, iar topita produce un proces de expansiune puternic. Aici, agentul de spumare este injectat prin unele goluri radiale. Se amestecă intens cu topita expandată pentru a forma o multitudine de vezicule; tijele înclinate din duză controlează orificiul de intrare și intrarea, astfel încât acestea să se deschidă și să se închidă simultan.

Matrite

Matrița este un echipament de modelare și modelare pentru producerea produselor din plastic. Matrița folosită în mașina de turnat cu spumă prin injecție este similară formei utilizate în mașina obișnuită de turnare a spumei fără injecție De asemenea, este compus din două părți, o matriță mobilă și o matriță fixă, inclusiv o matriță concavă. Principiile de proiectare a matrițelor obișnuite, cum ar fi perforarea, ghidarea, demontarea, rulajul, evacuarea și încălzirea și răcirea sunt, de asemenea, aplicabile matrițelor spumante, dar aceasta din urmă trebuie să îndeplinească și cerințele speciale ale procesului de turnare cu spumă. . De exemplu, pentru a crește raportul de expansiune al produsului spumat, uniformitatea distribuției densității, calitatea suprafeței produsului etc., este necesară creșterea vitezei de umplere a topiturii și scurtarea debitului. Din acest motiv, sistemul de turnare și rândul matriței de turnare cu spumă prin injecție Sistemele cu gaz, sistemele de încălzire și răcire, precum și forma și dimensiunea cavităților fac toate cerințele.

Atunci când selectați un material de turnare pentru turnarea cu spumă injectabilă, este necesar să selectați un material adecvat în conformitate cu condițiile de lucru și cerințele formei. De exemplu, pentru matrița pentru turnare prin injecție la presiune joasă, deoarece presiunea cavității este relativ scăzută în timpul modelării și modelării, topitura din plastic nu trebuie umplută cu cavitatea, deci presiunea de injecție nu este transmisă direct pe peretele matriței , iar peretele matriței poartă doar topitura din plastic. Forța de expansiune a balonului este mult mai mică decât cea a cavității atunci când injecția obișnuită nu este spumată. Presiunea în cavitate este de 30-60 MPa pentru turnarea obișnuită prin injecție, iar presiunea în cavitate este de numai 2 pentru modelarea prin injecție cu presiune joasă. ~ 7MPa. Prin urmare, matrița pentru modelarea prin injecție cu presiune joasă poate utiliza materiale cu rezistență și duritate relativ reduse, ceea ce reduce costul. Atunci când se utilizează turnare prin injecție de înaltă presiune, topitura de plastic trebuie umplută în cavitate. Presiunea de injecție va fi transmisă direct pe peretele cavității. Cu toate acestea, nu este exact același lucru cu modelarea obișnuită care nu face spumă. Topirea sa nu trebuie să fie compactată, iar presiunea în cavitate este cea mai mare în stadiul de compactare. Prin urmare, matrița pentru turnarea cu spumă este injectată prin metoda de înaltă presiune. Deși presiunea în cavitate este mai mare decât metoda de presiune joasă, este mai mică decât formarea obișnuită de injecție non-spumantă, luând în general 7-15 MPa, iar unele pot dura mai mult, în principal în funcție de procesul de umplere, deci materialul ridicat metodă de presare matriță de turnare prin injecție Materiale cu anumite cerințe de rezistență și duritate. În plus, numărul de loturi de produse spumante, corodivitatea materialelor produsului, complexitatea formei produselor, precizia dimensiunilor și finisarea suprafeței sunt toate baza pentru selectarea materialelor. Deoarece conductivitatea termică a spumei este scăzută și grosimea peretelui produsului este relativ mare, condiția de răcire trebuie intensificată pentru a reduce timpul de răcire. Din acest motiv, un material care are o conductivitate termică mare și o capacitate de căldură specifică mică ar trebui să fie selectat ca material de turnare, iar injecția obișnuită poate fi selectată atunci când selectați materialul. Principiul selectării matrițelor.