tăietor cu spumă cnc fierbinte

- Dec 11, 2019-

Un dispozitiv de tăiere a spumei de pornire poate fi un instrument care să taie spuma de stiren și materiale similare. Dispozitivul este format dintr-un fir subțire de metal subțire, obișnuit fabricat din aliaj de nichel sau oțel crom, sau un fir mai gros, preformat într-o formă dorită, care este încălzit prin fenomen electric până la aproximativ două sute ° C (390 ° F). deoarece sârma are țesătura de tăiat, căldura din sârma vaporizează țesătura pur și simplu înaintea contactului.

Adâncimea tăieturii este limitată numai de lungimea firului. dimensiunea tăieturii este restricționată de gât, dacă este cazul.

Tipuri de sârmă folosită :

Preformate, manual sau cu clește.

Tensionat, comandă strâns de un cadru cu arcuri sau (echivalent) de un arc. mai multe indică o preferință pentru sârma de oțel crom cu un singur strat față de sârmele din aliaj de nichel, în diametre începând de la zero.008 in (0.20 mm) până la zero.020 in (0,51 mm) pentru freze cu cadru. corzile de dispozitiv și sârmă de lider utilizate pentru pui de pescuit măsura pătrat accesibil și ieftin. Instrumentalitatea de tăiere a afacerilor folosește, de obicei, sârma de aliaj pe bază de nichel Rene patruzeci și unu, un aliaj de înaltă rezistență, care își menține cea mai mare durabilitate la temperaturi de tăiere.

Spume adecvate pentru începerea tăierii :

Toate spumele diluate termofuzibile. acest lucru implică acele materiale care se înmoaie la o temperatură relativ scăzută:


Stiren expandat (blocuri de bile albe dilatate).

Styrul extrudat (în plăci elegante, albastre, verzi, gri, roz sau violet, luând în considerare producătorul).

Spumă rigidă cu densitate polimetacrilimidă (Rohacell), proprietăți mecanice glorioase, oricât de scump preț.

Spume flexibile din plastic dilatate, ideale pentru protecția împotriva șocurilor.

Spume de polietilenă, versatile și rezistente la rupere.

Materiale personalizate, precum spumele folosite în rezervoarele de combustibil versatile pentru a reduce riscurile de explozie.

Sârmă preformată

Un fir preformat este conectat la un mâner. Operatorul ghidează manual firul prin spumă pentru a tăia forme libere.


Sârmă tensionată

Handheld

Un fir scurt tensionat este conectat la un mâner. Operatorul ghidează manual firul prin spumă pentru a tăia forme libere.


Masă manuală simplă

Mesele de tăiere cu spumă de sârmă fierbinte vor folosi un fir vertical sau orizontal, uneori cu o masă orizontală folosită ca ghid sau pentru fixarea piesei de lucru din spumă.


O masă cu o sârmă verticală este utilizată în principal de pasionații pentru a tăia forme mici și sofisticate precum literele. numai membrii prismatici sunt deseori tăiați pe acest fel de masă.


Tabelele cu fire orizontale pătrate măsoară foarte mult în construcții și ambalaje. Firul de tăiere este conectat la piese pe oricare dintre aspectele tabelului, permițându-i să fie atins în sus și în jos creând tăieturi extrem de precise. Acest tip de masă poate, de asemenea, să efectueze tăieturi unghiulare.


Tabelul manual ghidat cu șabloane

Un tabel manual cu fire orizontale care folosește șabloane așezate pe ambele părți ale unui bloc de spumă pentru a ghida un fir fierbinte întins pentru a crea o formă prismatică sau conică. sârma recentă, tensionată cu un arc sau prin arcuri conectate la un cadru rigid, sunt adesea propulsate prin spumă de mână sau cu un mecanism de sfoară și mașină care conectează fiecare finisaj al firului recent la o greutate. Această tehnică este utilizată pe scară largă de către pasionații pentru a furniza miezuri de spumă pentru aripile avionului model.


Precizia tăietorului cu ghidare de șabloane este extrem de obsedată în ceea ce privește talentul operatorului în ceea ce privește fixarea spumei și ghidarea firului recent pe șabloane. Precizia este, de asemenea, plină de precizie, în măsura în care șabloanele măsurate în formă de pătrat și evaluarea și manipularea corectă a kerf.


Treceți prin feliere

Un cadru vertical sau aproape de orizontală conține un grup de fire de tăiere tensionate paralele la fel de distanțate. blocuri uriașe de măsurători pătrate spumă împinse prin cadru pe role sau prin gravitație, așadar tăierea lor în foi care măsurate pătrate vândute sub formă de „tablă de mărgele” pentru utilizare generală în lucrările de construcție etc. este solicitat de operator. Cadrul care ține firele este în mod obișnuit o unitate reglabilă sau reglabilă, de aceea distanțele sunt adesea modificate.


Aceasta permite crearea unei răspândiri a grosimilor și dimensiunilor plăcii, în timp ce nu a prețului matrițelor la prețuri ridicate pentru fiecare dimensiune, deoarece măsura pătrată a blocurilor creată în mașini obișnuite „cu formă de bloc” care rezultă blocuri de mărimi obișnuite de comerț (cum ar fi zero .5 x o xa pereche de m). pentru a furniza plăci mai scurte decât lungimea standard a blocurilor uriașe, pătratele blocuri nu fac decât să fie tăiate în prealabil la lungimea specificată înainte de tăiere. Această tehnică poate fi o modalitate obișnuită de creare a foilor EPS (Styrofoam / Styropor) folosite în construcții.


Computer controlat numeric

Etapele controlate numeric (CNC) pe ambele părți ale unui bloc de spumă ghidează un fir fierbinte tensionat pentru a crea o formă prismatică sau conică. acesta poate fi un sistem CNC cu patru grade de libertate (unul la fiecare X și Y pe ambele părți ale blocului de spumă) [este necesară citarea].


Precizia este plină de precizia motoarelor pas cu pas, de controlul sistemelor de acționare și de rigiditatea curselor care susțin efectoarele de vârf care țin firul tensionat.


Unele tăietoare de pornire CNC furnizează atașamente de modelare, care pot fi utilizate fie cu fir întins sau preformat. Atasamentele de tip shaper permit tăierea formelor în spirală, iar măsura pătrată nu va produce, de obicei, forme concrete pentru lucrurile decorative și structurale, cum ar fi plantatoarele și balustradele și noulele.