Polistiren Block Piese de turnare mașină care urmează să fie curățate zilnic

- Aug 14, 2017-

Polistiren Block Masini de formare a pieselor pentru a fi curățate zilnic
Polistiren Block Masini de formare a mașinii este utilizat în utilizarea de zi cu zi, curățarea unor componente cheie nu este în loc, cuplat cu mediul de procesare săracă a plantelor, ușor de a provoca tăiere slabă, de tăiere a calității nu este bun, polistiren Block Masini de turnare este acum larg utilizate în producția de echipamente de mașini, deoarece polistiren bloc de formare a mașinii de lucru mediul este în general mediu săraci, săraci, praf de metal este relativ mare, în cazul în care utilizarea procesului fără atenție la conservare, atunci funcționarea normală a echipamentului va avea o mare impact, trebuie să Mașina de a efectua o curățare cuprinzătoare și întreținerea de părți grave, chiar arse, compania noastră bazată pe ani de experiență, a rezumat Polistiren Block Masini de turnare trei trebuie să curățați o parte.
1, torță și piese de uzură
Orice bunuri furate din torță și piese de uzură vor afecta grav funcționarea sistemului de plasmă. Când înlocuiți piesele uzate, puneți-le pe un flanel curat și verificați întotdeauna firul de conectare al tortei și curățați suprafața de contact a electrodului și duza cu peroxid de hidrogen.
2, duza
Când utilizați aer sau oxigen pentru a face gaz de plasmă, oxidul va fi depus în duza, acest oxid va afecta fluxul de aer de tăiere, reducând durata de viață a pieselor care poartă. Ștergeți interiorul duzei cu un flanel curat pentru a elimina oxidul.
3, capacul de protecție
Zgura de pe masina de formare a blocurilor din polistiren ar trebui sa fie indepartata intotdeauna, in caz contrar zgura va provoca un arc plastic greu "distructiv". Deseori, întreținerea și îngrijirea: după o utilizare zilnică, Și șinele de murdărie, scoateți de lucru de pe sursa de gaze și de alimentare cu energie electrică, tubul mașinii de lucru cu gaz în timp ar trebui să fie, de asemenea, gol; acordați atenție observării mașinii orizontale, șinelor longitudinale și suprafeței raftului, cu sau fără ulei de lubrifiere, pentru o lubrifiere bună; Nu opriți alimentarea pentru o perioadă lungă de timp pentru a împiedica funcționarea neprofesională.
Utilizarea internă de tăiere cu plasmă cel mai important material de aplicare este de oțel inoxidabil, utilizarea Polistiren Block Masini de turnare pentru a realiza tăierea materialelor din oțel inoxidabil nu numai că pot reduce reziduurile de materiale pentru a îmbunătăți viteza de tăiere și eficiență, în timp ce calitatea inoxidabil o prelucrare a oțelului este, de asemenea, mai bine Pentru a se asigura că, în întreprinderile de prelucrare CNC, cele mai multe dintre întreprinderile sunt de tăiere și de sudare ca una dintre întreprinderile de prelucrare, și ca un oțel inoxidabil de tăiere polistiren Block Masini Utilaje de formare, în utilizarea procesului, să acorde o atenție la unele dintre detalii includ următoarele:
1. Oțel inoxidabil din crom 13 după întărirea celui mai mare, predispus la fisurare. În cazul în care utilizarea polistirenului de blocare a mașinii de blocare pentru diferite tipuri de electrod de oțel inoxidabil de crom (G202, G207), trebuie să fie mai mult de 300 ° C preîncălzire și 700 ° C după tratamentul lent de răcire. Dacă sudarea nu poate fi tratată termic ulterior sudării, ar trebui să utilizați electrodul din oțel inoxidabil crom-nichel (A107, A207).
2. Oțelul din oțel inoxidabil are o anumită rezistență la coroziune (acid oxidant, acid organic, cavitație), rezistență la căldură și la uzură. Se folosește de obicei pentru centrale electrice, materiale chimice, petrol și alte materiale de echipament. Cromul din oțel inoxidabil de sudabilitate este slabă, utilizarea de polistiren bloc de prelucrare a mașinii de turnare ar trebui să acorde o atenție la procesul de sudura, condițiile de tratament termic și alegerea de electrozi de sudare adecvate.
3. Electrodul din oțel inoxidabil din nichel din oțel are o rezistență bună la coroziune și o rezistență la oxidare, utilizat pe scară largă în industria chimică, îngrășăminte, ulei, mașini medicale.
4. Utilizarea mașinii de formare a blocurilor din polistiren pentru a finaliza sudarea din oțel inoxidabil crom-nichel, prin precipitarea încălzirii repetate a carburilor, reducând rezistența la coroziune și proprietățile mecanice.
5. Oțel inoxidabil Chrome 17, pentru a îmbunătăți rezistența la coroziune și sudabilitate și creșterea corespunzătoare a cantității de elemente de stabilitate Ti, Nb, Mo etc., mai bună decât calitatea cromului 13 din oțel inoxidabil mai bine. Masina de formare a blocului de polistiren Acest tip de electrod din oțel inoxidabil de crom (G302, G307) trebuie preîncălzit la o temperatură de peste 200 ℃ și la aproximativ 800 ℃ după tratamentul de temperare. Dacă sudură nu poate fi tratată termic, ar trebui să utilizați electrod de oțel inoxidabil crom nichel (A107, A207).
6. Pulberea din oțel inoxidabil crom-nichel are titan și are un conținut redus de hidrogen. Titanium tip calciu poate fi folosit pentru AC și DC, dar adâncimea de lipire atunci când sudarea adânc, și ușor de roșu, astfel încât polistiren bloc de formare a mașinii, pe cât posibil cu sursa de curent continuu. Diametrul 4,0 și inferior poate fi utilizat pentru sudarea în toate pozițiile, de 5,0 și mai mult pentru sudarea plană și sudarea plană.
7. Pentru a preveni formarea mașinii de formare a blocurilor polistirenice datorită încălzirii și producerii coroziunii ochilor, curentul de sudură nu trebuie să fie prea mult, mai puțin de aproximativ 20% din electrodul din oțel carbon, arcul nu trebuie să fie prea lung, rece între straturi, este adecvat.
8. Electrodul trebuie să fie păstrat uscat atunci când este folosit, tipul de calciu de titan ar trebui să fie uscat la 150 ℃ timp de 1 oră, tipul de hidrogen scăzut ar trebui să fie 200-250 ℃ uscare 1 oră (nu se poate repeta uscarea sau ușor de coaja ), pentru a preveni pielea electrodului și alte murdări, astfel încât să nu provoace sudarea mașinii de formare a blocurilor polistirenului pentru a crește conținutul de carbon și a afecta calitatea sudatelor.