Polistiren Block Masini de turnare Trei - Parametrul de corelație a radiațiilor optice

- Sep 28, 2017-


Polistiren Block Masina de formare este una dintre pericolele majore cauzate de lumina arc de plasma in timpul taierii. În general, riscurile puternice de radiații luminoase pot fi prevenite prin folosirea oglinzilor de protecție. Pentru echipamentele de tăiere cu plasmă de mare putere, la locul de muncă complet închis pentru a controla, acest articol va fi în principal pe Polistiren Block Masini de formare a cinci parametrii de bază pentru a vorbi despre impactul de formare a pericolelor radiațiilor optice.
Cei cinci parametri principali implicați în Mașina de polizare a blocurilor de polistiren includ:
Polistiren bloc de turnare Machine
Adică, înălțimea arcului, deoarece arcul cu plasmă este forma rugby, astfel încât înălțimea arcului să afecteze grav calitatea tăierii, dacă alegerea nu este adecvată, va forma o suprafață de tăiere nu este o înclinație verticală sau gravă, în general o placă groasă înălțimea arcului este mai mică decât placa subțire.
2. Polistiren Block Masini de formare
După condiționarea presiunii arcului pentru a regla dimensiunea energiei plasmei de ieșire, cu cât tensiunea arcului este mai mare, cu atât este mai mare energia de ieșire.
Polistiren bloc de turnare Machine
Utilizat în principal pentru perforare, scopul întârzierii este perforarea normală, tăierea este timpul de la perforație până la timpul de deplasare, timpul de întârziere a plăcii groase este mai mare decât placa.
Polistiren bloc de turnare Machine
Parametrii rezonabili atâta timp cât o viteză optimă de deplasare.
5. polistiren Block mașină de formare
Sistemul de reglare automată este condiționarea principală a înălțimii perforațiilor, înălțimea perforării este stabilită pentru a menține lanterna de tăiere, înălțimea de perforare nerezonabilă ușoară pentru a deteriora părțile uzate și chiar pentru formarea rezultatelor grave ale arderii.
Parametrii de bază menționați mai sus ai mașinii de formare a blocurilor polistirenice cauzate de intensitatea mare a radiațiilor optice, care constă în principal din radiații ultraviolete, radiații vizibile și compoziția radiațiilor infraroșii, în special intensitatea UV, cum ar fi lungimea de undă de 260-290 μm ultraviolete puterea relativă a radiației este sudată de arc de argon de 2,2 ori. Dauna organismului uman, pe lângă radiațiile optice, există funingine și alte gaze toxice, zgomot de înaltă frecvență de înaltă intensitate, oscilator de înaltă frecvență generat de frecvența ridicată a rănirii organismului uman. Deci, poziția de operare a mașinii de tăiere cu plasmă este o clasă B toxică și periculoasă.
Polistiren Block Masina de formare Plasma este o formă de material special, fizice moderne este listat în materie solidă, lichide, gazoase, după statul al patrulea.
Arcul de plasmă este un arc de compresie obținut prin comprimare forțată, comprimare prin forță și contracție magnetică, comprimare forțată și concentrația energetică ridicată, temperatura ridicată (temperatura centrului arcului 18000-24000K), debitul flacării este mare (până la 300m / s sau mai mult).
Decuparea cu plasmă este utilizarea coloanei cu arc cu plasmă pentru a topi temperatura ridicată pentru a fi tăiată și a se îndepărta de la baza pentru a forma un material de tăiere pentru a separa materialul. Atât de mult mai mare decât domeniul de aplicare al tăierii oxidative.
Polistiren bloc de turnare mașină avantaj de tăiere este în principal reflectat în eficiența de tăiere și costul, care este diferit de tăiere cu flacără, viteza de prelucrare plasmă generală poate ajunge de 5-7 ori de tăiere cu flacără, dar polistiren Block Masini de formare a problemei este tăiat sag Există nici un răspuns calitativ la această problemă, deoarece producătorii de polistiren bloc de turnare mașină Utilaje este diferit, materiale diferite vor avea un anumit impact. În general, viteza de tăiere și precizia mașinii de formare a blocurilor din polistiren trebuie să fie mai bună decât tăierea cu flacără. Mașina de tăiat CNC absolută pentru mașina de tăiat manual, și anume, economisind timp și efort, dar și pentru a îmbunătăți eficiența tăierii.