Cu masina debitare polistiren de înaltă calitate, performanţă principal de tăiere

- Oct 17, 2017-


Polistiren masina de debitat taiere de calitate parametri setaţi:
Folosirea corectă a masina de taiat polistiren pentru tăiere rapidă high-calitate, parametrii de proces de tăiere trebuie să fie o înţelegere profundă şi stăpânirea. Utilizarea de maşini de tăiat polistiren şi selectare a parametrilor de proces de tăiere sunt critice pentru calitate de tăiere, de tăiere viteza si eficienta de maşini de tăiat polistiren, şi aşa mai departe.
principale de performanţă:
1, viteza de tăiere masina de taiat polistiren poate fi îmbunătăţită pentru a îmbunătăţi calitatea de incizie, incizia este îngustat uşor, suprafaţa de incizie este mai lină, în timp ce reducerea deformarea.
2, masina de taiat polistiren viteza de taiere este prea rapid, astfel încât linia de energie este mai mic decât suma necesară, cusătura în jet poate topi rapid tăiere se topesc imediat uimit pentru a forma un drag mai mare, cu incizie zgură, taie calitatea suprafeţei declinul.
3, atunci când viteza de tăiere masina de taiat polistiren este prea scăzută, deoarece de tăiere este cu arc de plasmă de anod, în scopul de a menţine stabilitatea arcului în sine, anod pete sau anod zonă trebuie să fie în arc lângă tăiate mai apropiată pentru a găsi conducta curent , În acelaşi timp, căldura este transferată direcţie radială jet, astfel încât incizia este extins, iar materialul topit pe ambele maluri ale incizia adună şi se solidifică la marginea de jos pentru a forma o zgura care este dificil de curăţat , şi marginea superioară a incizia este format prin încălzirea file prea mult.
4, atunci când viteza este foarte scăzută, deoarece incizia este prea mare, arcul va merge chiar. Se vede că tăierea bun calitate și viteză de tăiere sunt inseparabile.
5. polistiren viteză de tăiere masina de debitat: cea mai bună maşină de tăiat polistiren decupare viteza gamă poate fi selectat în conformitate cu instrucţiunile de echipamente sau de testare pentru a determina, datorită grosimi de material, materiale, punctul de topire, conductivitate termică şi topire după tensiunea superficială și de alți factori, viteză de tăiere este de asemenea o schimbare corespunzătoare.
6. polistiren masina de debitat cu arc tensiune: în general credea că tensiunea de alimentare alimentare normale este tensiunea de tăiere. Maşini de tăiat polistiren au de obicei tensiuni mai mari probe şi tensiuni de exploatare, iar tensiunea necesară pentru stabilizarea arcului de plasmă este mai mare atunci când se utilizează gaze cu energii de ionizare ridicat, cum ar fi azot, hidrogen sau aer. Atunci când maşină de tăiat polistiren curent este constantă, creşterea tensiunii înseamnă că entalpia arc creşte şi de a îmbunătăţi capacitatea de tăiere. În cazul în care creşterea entalpiei, în timp ce reduce diametrul jet şi creşterea debitului de gaz, adesea puteţi obţine mai rapid viteză de tăiere şi o mai bună calitate de tăiere.
7. tăiere curent: este cel mai important parametrii de proces tăiere, direct determina grosimea de tăiere şi de viteză, adică capacitatea de tăiere. Impact:
1) polistiren masina de debitat taiere curent creşte, creşte de energie cu arc, capacitate de tăiere masina de taiat polistiren, viteză de tăiere este crescut;
2) polistiren masina de debitat taiere curent creşte, creşte diametru arc, arc devine gros, astfel încât incizia lărgite;
3) polistiren masina de debitat taiere curent este prea mare, astfel încât căldura duza creşte, duza prematur deteriorate, calitatea de declin naturale, de tăiere de încărcare sau chiar nu poate fi tăiat normale. Deci înainte de a tăia în funcţie de grosimea materialului corect selectat curent de tăiere şi duza corespunzătoare.
8. polistiren Cutting Machine duza înălţime: se referă la suprafaţa masina de taiat polistiren duza şi distanţa suprafaţă de tăiere, care constituie o parte din lungimea arcului intreaga. Începând cu arc de plasmă de tăiere, în general, foloseşte o constantă curent sau picătură abrupte caracteristice, înălţimea de aspirare creste, curentul se schimba putin, dar creşte lungimea arcului şi provoacă tensiune arc pentru a creşte, crescând astfel puterea arcului; dar la acelaşi timp expunerea la arc în creşteri de mediu, pierderile de energie ale coloanei arcului creşte. În cazul efectul combinat de doi factori, cea dintâi rolul adesea complet este compensat de acesta din urmă, dar va reduce energie eficient, soldate cu capacitate redusă de tăiere. Obicei, performanta de taiere de jet este slăbit, zgură rezidual în partea de jos de incizie este crescut, marginea superioară este supra-topit şi rotunjite. În plus, la aspecte morfologice ale cu jet de plasmă, diametrul jet exterior se extinde după ce a părăsit botului, şi creşterea în înălţime de tăiat polistiren va duce inevitabil la o creştere în lăţime de tăiat. Prin urmare, utilizarea cap mic înălţime în măsura în care este posibil pentru a îmbunătăţi viteza de tăiere şi calitatea de tăiere sunt utile, dar înălţimea de aspirare este prea mică poate provoca dublu arc fenomenul. Utilizarea de duza ceramica de exterior poate fi setat la zero înălţimea de aspirare, care este, faţă de duza de contact direct suprafaţa să fie tăiate, puteţi obţine rezultate foarte bune.