Semi-automată polistiren forma de turnare Machine cum să transformi unitatea mai adecvat

- Jul 24, 2017-

Semi-automată polistiren forma turnare Machine cum să transformi unitatea mai adecvat
În prezent, producția internă de semi-auto polistiren forma de turnare Machine unitate pentru cei doi, unitate de motor pas cu pas şi AC servo drive, multi clienti cred că utilizarea de servo motor poate îmbunătăţi semi-auto polistiren forma laminat maşină de tăiere precizie, trebuie să fie configurat AC servo, Tianfu NC inginerii cred că acest punct de vedere este greşit, deoarece semi-auto polistiren forma maşină de laminat în sine este folosit pentru curatare o echipamentului de comanda numerica, dimensiunea de precizie de tăiere nu este echipat cu ce drive, dimensiunea de precizie este legată de mai mulţi factori. Astăzi, şi ne explica motor cu pas şi motorului care sunt diferenţele.
Mai întâi, precizia controlului este diferit
Precizia de motor servo AC este garantată prin encoder rotativ la partea din spate a arborelui motor. Panasonic complet digitală AC servo motor, de exemplu, cu un standard 2500-sârmă encoder pentru motor, pentru că unitatea în interiorul utilizarea tehnologiei frecvenţa cvadruple, puls echivalentul a 360 ° / 10000 = 0,036 °. Pentru motoare cu biţi 17 codificatoare, şoferul primeşte 217 = 131072 pulse motoare pentru o tură, adică, echivalentul puls este 360 ° / 131072 = 9,89 secunde. Este 1/655 de puls echivalentul a motorului pas cu pas cu pas unghi de 1,8 °.
În al doilea rând, caracteristicile de frecvenţă moment sunt diferite
Cuplul de ieşire scade cu motor pas cu pas cum viteza creste si scade drastic la viteze mai mari, deci maxim viteza de operare este de obicei între 300 şi 600 RPM. Motor servo AC de ieşire constantă cuplului, adică sale Turatia (de obicei RPM 2000 sau 3000 RPM), de ieşire poate cuplul nominal, Turatia de putere constantă de mai sus.
În al treilea rând, capacitatea de suprasarcină este diferit
Motoare pas cu pas, în general, nu sunt overloadable. Semi-automată polistiren forma de turnare Machine AC servo motor are o capacitate puternică de suprasarcină. Panasonic AC servo sistem, de exemplu, ea are o excesul de viteză şi cuplu capacitatea de suprasarcină. Cuplul maxim este de trei ori cuplul nominal si poate fi folosit pentru a depăşi momentul de inerție al sarcinii inerțială la momentul activării. Pas cu pas motorului, deoarece nu există nici un astfel capacitatea de suprasarcină, pentru a depăşi acest moment de inerţie în selecţie, adesea trebuie să selectaţi un cuplu mai mare de motor, şi semi-automată polistiren forma de turnare Machine normal de lucru fără a fi nevoie pentru o astfel de mare cuplu, există un moment fenomenul de deşeuri.
Al patrulea, joasă frecvenţă caracteristici de diferite
Motor cu pas la viteză redusă predispuse la fenomenul de vibratie joasa frecventa. Frecvenţa de vibraţie este legată de starea de încărcare şi şofer performance. Se crede în general că frecvenţa de vibraţie este jumătate din probe cu motor decolare frecvenţă. Acest fenomen de joasă frecvenţă de vibraţie, care este determinată de principiul de functionare a motorului pas cu pas, este foarte nefavorabile pentru funcţionarea normală a maşinii. Atunci când motorul pas cu pas de operare la viteze mici, tehnologia de amortizare, în general, se recomandă să depăşească fenomenul de vibratie joasa frecventa, cum ar fi în motor plus amortizor sau şofer folosire sub-tehnologie.
Motor servo AC rulează foarte bine, chiar si la redus viteza nu va apărea atunci când fenomenul de vibraţii. Sistemul de servo AC cu rezonanţă suprimarea funcţie, poate acoperi rigiditate mecanică, şi sistemul are o funcţie de frecvenţă rezoluţie (FFT), poate detecta punctul de rezonanţă mecanică, uşor să se adapteze sistemului.
În al cincilea rând, viteza de răspuns performanţă este diferit
Pas cu pas motorului la accelerare statice la lucru viteza (de obicei, sute de rotaţii pe minut) nevoia de la 200 la 400 milisecunde. AC servo sistem accelerare performanta este mai bine, Panasonic MSMA 400W AC servo motor, semi-auto polistiren forma masina de turnare de exemplu, la accelerare statică a sa evaluat viteza 3000 RPM doar câteva milisecunde, poate fi folosit pentru start rapid şi opri ocazii de control.
Şase, rulează performanţă este diferit
Stepper motor control pentru controlul buclă deschisă, începe frecvenţa este prea mare sau sarcina este prea mare, predispus la furt sau stand de fenomen, oprire de mare viteză este prea predispuse la depăşire fenomenul, pentru a asigura exactitatea de control, ar trebui să fie manipulate L, încetini problema. AC servo drive sistem de buclă închisă de control, unitatea poate fi direct pe semnal de feedback-ul motor encoder prelevarea de probe, configuraţia interne de bucla de inel şi viteza de locaţie, în general, nu apar pas cu pas motorului pas cu pas sau depăşire fenomen, controlul performanţei este mult mai fiabil.
În rezumat, sistemul de servo AC în multe aspecte de performanţă sunt mai bună decât motor pas cu pas. Dar pentru semi-auto polistiren forma de turnare Machine pentru aceasta curatare a echipamentului, nu este nevoie pentru a se potrivi cu servo motor. Desigur, unii utilizatori în scopul de a urmări perfecţiune, cu un motor de servo.